Halterofilii Cristina Iovu şi Anatolie Cîrîcu, OBLIGAȚI să întoarcă statului câte 80.000 de euro

Acuzațiile de dopaj i-a lăsat nu doar fără medalii, dar i-ar putea lipsi și de banii obținuți ca recompensă.

Ministerul Tineretului şi Sportului a anunțat că va lua măsuri drastice după ce Cristina Iovu şi Anatolie Cîrîcu au fost deposedaţi de bronzul câştigat la Olimpiada de la Londra.

Ministrul Victor Zubcu a afirmat că a fost demarată o anchetă în acest caz şi că va cere ca sportivii să restituie banii oferiţi din partea statului pentru medaliile obţinute la Jocurile Olimpice.

"Poziţia ministerului este una dură. În primul rând, noi vom face toate demersurile pentru recuperarea banilor publici. Noi descurajăm orice formă de practicare a sportului ce nu este curată", a spus Victor Zubcu.

Cei doi sportivi au primit în 2012 din partea Guvernului câte 80.000 de euro. O sumă similară le-a revenit și antrenorilor halterofililor, care au împărțit banii între ei.

Respectiv, Maxim Cojocaru şi Sergiu Creţu, care au pregătit-o pe Cristina Iovu, s-au ales cu câte 40 mii de euro.

"Eu deocamdată nu pot să spun nimic, pentru că eu pentru prima dată am auzit de la dumneavoastră aceste cuvinte. Fiecare a hotarât cum a dorit, care şi cum a cheltuit. Cineva şi-a procurat apartament, cineva a făcut casa. Nu cred că este posibil", a spus fostul antrenor al Cristinei Iovu, Sergiu Crețu.

Comitetul Internaţional Olimpic a luat decizia să retragă medaliile de bronz obţinute la Jocurile Olimpice în 2012 după ce recent a fost efectuat un control antidoping.

Cristina Iovu și Anatolie Cîrîcu au fost depistați pozitiv cu substanţa turinabol, în urma unor noi analize efectuate asupra eșantioanelor prelevate în timpul Jocurilor Olimpice de acum patru ani.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu