Halterofila Cristina Iovu a fost depistată pozitiv la un control antidoping

Embed:

Halterofila Cristina Iovu, care reprezintă acum Azerbaidjanul, a fost depistată pozitiv la un control antidoping. Iovu a fost suspendată pe o perioadă de doi ani, începând cu 19 iunie 2013. Halterofila a fost prinsă dopată la o probă efectuată înaintea Universiadei de la Kazan, din iulie 2013. Alături de Iovu au mai fost suspendaţi alţi 17 halterofili din Azerbaidjan, printre care şi sportivul originar din Moldova, Iurie Dudoglo. 

Halterofila Cristina Iovu, care a câştigat medalia de bronz pentru ţara noastră la Olimpiada de la Londra, ar fi folosit substanţa interzisă "oxandrolonă". 

"Nu pot să-mi dau seama cum s-a întâmplat asta. Ei au laboratorul anti-doping propriu. Au prevăzute fonduri suplimentare ca să verifice sportivii. Sunt frapat. Adică, cu noi asta este normal să se întâmple. Pentru că noi nu avem bani nici pentru chestii elementare", a declarat fostul antrenor al Cristinei Iovu Sergiu Creţu.

"Este clar că banii rezolvă multe chestii. Dar asta ţine de antrenamente. Dar mereu sunt mai multe nuanţe în sport. Se întâmplă în toată lumea. Uitaţi-vă la atletism câţi suspendaţi sunt", a spus preşedinte FM de haltere, Tudor Casapu.

Tot pe o perioadă de doi ani a fost suspendat halterofilul Iurie Dudoglu, care reprezintă în prezent Azerbaidjanul. Rezultatele obţinute de cei doi sportivi la Universiada de la Kazan şi la Mondialul din Polonia, din octombrie 2013, vor fi anulate

Rezultatele testelor antidoping au fost publicate astăzi de Federaţia Internaţională de Haltere.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu