Haine din lapte: un designer biochimist a transformat laptele în material textil (VIDEO)

Embed:

Laptele a devenit material textil în mâinile unui designer biochimist german. Anke Domaske a inventat o ţesătură făcută aproape în întregime din această materie primă. Materialul are proprietăţi hidratante, se împachetează şi cade pe corp ca mătasea şi necesită îngrijiri asemenea bumbacului.

"În acest moment, e greu pentru cei cu alergii să îşi găsească haine o dat ce majoritatea lor sunt făcute din pesticizi. Produsul nostru este pur organic şi sper să îi ajute pe cei cu alergii să se simtă comfortabil", spune designerul.

A durat doi ani până când biochimista şi cei 6 colegi care au ajuta-o să transforme laptele într-o pudră proteică. Au fiert şi au presat purda până a devenit aţă şi au ţesut-o apoi într-o pânză.

Ţesătura nu are miros şi se poate spăla şi călca. Pentru fabricarea a unui kilogram nu este nevoie decât de doi litri de apă. Un kilogram de bumbac necesită mai mult de 10.000 de litri de apă.

Domaske a primit un premiu de inovaţie de la Asociaţia Germană de cercetare a textilelor şi plănuieşte să înceapă anul viitor producţia în serie a materialului.Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu