Hai Moldova și alți 50 de voluntari au curățat albia râului Bîc. Cetăţenii, îndemnaţi să participe la marea curăţenie din 15 septembrie

Embed:

Hai Moldova, împreună cu aproximativ 50 de voluntari, au organizat astăzi o curățenie test pe râul Bîc. Aceştia s-au înarmat cu mănuși și timp de două ore au adunat 35 de saci cu gunoi nereciclabil și 42 de saci cu gunoi reciclabil.

Deșeurile reciclabile au fost colectate de compania ABS Recycling pentru prelucrare ulterioară, iar deșeurile nereciclabile de către reprezentanții Întreprinderii municipale spații verzi.

"Este o zi de probă pentru data de 15 septembrie și rugăm toți cetățenii din orașul Chișinău și nu doar, de la mic la mare, cei care aveți posibilitatea, să veniți în zonele despre care vă vom comunica înainte de Ziua Globală a Curățeniei, unde urmează să fie colectat gunoiul, mai cu seamă în zonele de agrement. În același timp, vă rugăm foarte mult, după ce veți participa, să încercați să-i sensibilizați pe alți cetățeni să păstreze curățenia în orașul nostru", a menţionat Galina Leahu, șef-adjunct Spații Verzi.

Reprezentanta companiei ABS Recycling, Vlada Balica, a îndemnat toţi cetăţenii să nu mai lăse deșeuri în natură și să păstreze mediul în care trăim. 

"Astăzi am venit la campania lansată de Hai Moldova să curățăm albia râului Bîc. Am colectat deșeurile în doi saci. Partea reciclabilă și partea nereciclabilă. Vă îndemn pe toți să ieșiti la data de 15 septembrie. În toată țara va fi marea curățenie. Găsiți un coordonator local și ajutați să curățăm țara de deșeuri", a precizat Vlada Balica.

Această curățenie a fost o simulare a evenimentului Ziua Globală a Curățeniei care va avea loc la data de 15 septembrie 2018, zi în care organizatorii și voluntarii și-au propus să strângă deșeurile din parcuri, păduri, plaje și alte locuri publice pe tot teritoriul Republicii Moldova.

Toți cei care își doresc să se alăture mișcării Hai Moldova și să curățe țara de gunoi sunt rugați să se înregistreze pe www.haimoldova.md (http://haimoldova.md/participa/) sau pe Facebook (https://www.facebook.com/events/1880957305308941/).

"Hai Moldova" este parte a mișcării globale "World Cleanup Day" (Ziua Globală a Curățeniei) care, în data de 15 septembrie 2018, are drept scop să mobilizeze 100 de milioane de oameni din 150 de țări pentru a strânge 500 de milioane de tone de gunoi din spațiile publice. În Moldova, echipa își propune să adune 100 000 de voluntari și să strângă 1400 tone de gunoi. Din 2011, de la apariția Hai Moldova, și până în 2017, mișcarea a reușit să mobilizeze peste 230 000 de oameni pentru a aduna deșeurile aruncate la nimereală.

În total, voluntarii Hai Moldova au colectat din spațiile publice peste 15.000 tone de gunoi din 854 de localități. Mai multe informații găsiți aici: www.haimoldova.md. Proiect co-finanțat de Guvernul Suediei și Departamentul de Stat al SUA și susținut de AO Ecovisio.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu