Hackerii nord-coreeni fură bani pentru programul nuclear

Embed:

Phenianul dezvoltă o rețea vastă de hackeri specializată în furtul unor sume enorme de bani pentru a fi transferate în vistieria Coreei de Nord.

Un articol la acest subiect a fost publicat de jurnaliştii de la New York Time, potrivit cărora, pe lângă programul său nuclear, autorităţile nord coreene comit atacuri cibernetice care scapă nepedepsite.

Infracţiunile sunt operate din alte ţări, unde sunt răspândiţi hackerii.

New York Time susţine că anual, Phenianul adună sute de milioane de dolari prin spargeri digitate de bănci, iar în ultima perioadă şi prin furturi de bitcoin de pe fluxurile financiare sud-coreene.

Potrivit unor estimări ale specialiştilor americani, prin intermediul spargerilor cibernetice, Coreea de Nord ar putea fura anual peste un miliard de dolari, bani pe care îi poate folosi pentru programul nuclear.

Presa de peste Ocean scrie că gruparea de hackeri de la Phenian numită "Lazarus" a fost implicată în mai multe atacuri. Anul trecut, a spart sistemul informatic al Băncii Naţionale a Rusiei, de unde a furat 31 de milioane de dolari.

Tot în 2016, hackerii nord-coreeni ar fi încercat să extragă un miliard de dolari din Rezerva Federală a Statelor Unite, însă din cauza unei erori de ortografie nu au reuşit să-şi ducă planul la bun sfârşit.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu