Hackerii au spart securitatea site-ului Imgur! Utilizatorii, îndemnaţi să-şi schimbe parolele

Imgur, unul dintre cele mai populare servicii de photo sharing, anunță că hackerii au compromis securitatea site-ului și au dobândit acces la conturile utilizatorilor, scrie yoda.ro.

Utilizatorii Imgur sunt încurajați să-și schimbe parola, deoarece hackerii au reușit să acceseze baza de date a site-ului, cu toate numele de utilizator și toate parolele. Atacul s-a petrecut în 2014, însă compania a aflat abia acum.

În urma atacului au fost compromise toate cele 1,7 milioane de conturi valabile la acel moment. Datorită faptului că Imgur nu stochează decât numele de utilizator și parola, hackeri nu au accesat și alte date personale ale utilizatorilor.

Astfel de atacuri, care înving măsurile de protecție, reușesc să acceseze toate informațiile stocare pe servere. Cu cât un serviciu strânge mai multe date despre utilizatorii săi, cu atât motivația hackerilor este mai mare.

Compania încă investighează incidentul, dar toate informațiile de până acum par să indice un atac prin forță brută – hackerii au încercat o numeroase combinații pentru învinge măsurile de securitate.

Între timp, anul trecut, Imgur și-a actualizat sistemul de criptare.

Atacul a fost descoperit de expertul în securitate Troy Hunt, cel care deține site-ul haveibeenpwned.com, un site care poate fi folosit pentru a afla dacă o anumită adresă de mail a fost implicată în atacuri cibernetice și a ajuns în posesia hackerilor împreună cu parola și alte date personale.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu