Hackerii Anonymous au furat bani de la bogaţi şi au dat la săraci

Hackerii grupării Anonymous au făcut acte de caritate pe banii altora. De sărbători, membrii Anonymous au furat bani din conturile unor americani înstăriţi şi i-au transferat unor organizaţii de caritate.

Peste 4.000 de numere de cărţi de credit, parole şi adrese din lista confidenţială a unor organizaţii de cercetare în domenii precum politica socială, economia sau tehnologia militară au fost furate.

Un hacker a precizat că scopul furtului a fost oferirea unor donaţii de Crăciun pentru Crucea Roşie şi "Salvaţii copiii". De asemenea, hackerii au anunţat că acesta este doar primul dintr-o serie de atacuri care vor urma în zilele de Crăciun. Unii dintre membrii organizaţiilor afectate au confirmat că s-au făcut tranzacţii neautorizate, folosind cardurile lor.

Deşi Anonymous susţine că a furat datele de pe "doar" 4.000 de carduri, din primele cercetări pare că ar fi vorba despre 90.000 de cărţi de credit şi că suma extrasă, donată în întregime organizaţiilor de caritate, s-ar ridica la un milion de dolari.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu