Hackeri chinezi au intrat în sistemele informatice ale unor operatori de sateliţi din SUA şi Asia

Hackeri chinezi au intrat în sistemele informatice ale unor operatori de sateliți din SUA și Asia. Sistemele informatice ale unor operatori de sateliţi, contractori din domeniul apărării şi ale unor companii de telecomunicaţii din Statele Unite şi sud-estul Asiei, a anunţat marţi compania de securitate cibernetică Symantec, transmite Reuters.

Potrivit Symantec, atacul pare să fi avut ca obiectiv spionajul naţional, cum ar fi interceptarea comunicaţiilor militare şi civile. Astfel de capacităţi de interceptare sunt rare, dar au mai existat, iar cercetătorii Symantec nu au putut să spună dacă şi ce comunicaţii au fost interceptate.

Mai îngrijorător este faptul că hackerii au infectat computere care controlează sateliţi, aşa că ar fi putut să modifice orbitele dispozitivelor şi să perturbe traficul de date. 

"Perturbarea sateliţilor ar fi putut să provoace perturbarea gravă a instalaţiilor civile şi ilitare. Suntem foarte dependenţi de funcţionarea acestora", a declarat Vikram Thakur, director tehnic la Symantec.

Symantec, companie cu sediul în Mountain View, California, a descris aceste descoperiri în exclusivitate pentru Reuters, înainte de a face publice informaţiile, şi a precizat că hackerii au fost eliminaţi din sistemele infectate.

Compania a transmis deja informaţiile tehnice legate de atacul cibernetic FBI şi Departamentului pentru Securitate Internă, precum şi agenţiilor pentru apărare din Asia şi altor companii de securitate cibernetică. FBI nu a răspuns solicitărilor pentru comentarii.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu