Guvernul vrea să obţină de la Banca Mondială 410 mii de dolari pentru proiectul "Piaţa energetică transparentă"

Ministerul Economiei şi Infrastructurii a anunţat că va efectua negocieri în vederea obţinerii unui grant pentru proiectul "Piaţa energetică transparentă".

Pentru realizarea măsurilor preparatorii, este nevoie de o sumă de 410 mii de dolari, anunţă INFOTAG, iar recent, Cabinetul de miniştri a aprobat hotărârea privind aprobarea semnării Acordului de grant cu Asociaţia Internaţională pentru Dezvoltare a Băncii Mondiale.

Grantul va fi divizat pentru elaborarea unui studiu de fezabilitate detaliat ($351 mii), pentru dezvoltarea capacităților întreprinderii de stat „Moldelectrica” ($41 mii.) și pentru gestionarea și auditul grantului ($18 mii).

"Actualitatea Acordului este determinată de necesitatea pregătirii pentru implementarea Proiectului de interconexiune a sistemului energetic al Republicii Moldova cu cel al României, care va permite crearea unei piețe de energie electrică transparente și competitive în Republica Moldova și integrarea ei pe piața regională de energie electrică a Uniunii Europene", a menționat ministrul Chiril Gaburici.

Pentru realizarea deplină a proiectului "Piaţa energetică transparentă" va fi nevoie de 270 milioane de euro.

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu