Guvernul vrea să majoreze accizele la ţigări (VIDEO)

Embed:

Accizele la ţigările fără filtru ar putea creşte în 2014. Ministerul Finanţelor a propus un amendament la Codul Fiscal privind majorarea accizelor la produsele de tutungerie ieftine. Declaraţii în acest sens a făcut, astăzi, viceministrul Finanţelor Victor Barbăneagră, după şedinţa Guvernului.

Potrivit viceministrului, este estimată o creşte de la 30 de lei, la 45 de lei cota fixă, iar proiectul urmează să fie discutat de deputaţi în următoarea şedinţă. 

"În ceea ce ţine de modificarea structurii accizelor la ţărgări, azi avem 30 de lei cota fixă şi 30% cota advalorică se propune de a avea 45 de lei cota fixă şi 24% cota advalorică. În final, bugetul nu va avea prejudicii, pentru că prin majorarea cotei fixe şi prin diminuarea celei advalorice se urmăreşte de avea aceleaşi încasări la buget", a explicat Victor Barbăneagră.

Pentru a diminua numărul fumătorilor, Guvernul majorează, în fiecare an, accizele la ţigări. Ultima dată accizele la ţigări s-au majorat la începutul lui 2013. Astfel, până în 2020, preţul unui pachet de ţigări comercializate înMoldova urmează să ajungă la media din Uniunea Europeană. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu