Guvernul va economisi miliarde de lei datorită sistemului M-Tender. Specialiştii americani vin cu programe de expertiză

Embed:

Guvernul va economisi miliarde de lei de pe urma implementării serviciului electronic de achiziţii publice. Pentru eficientizarea sistemului, specialiştii americani vin cu programe de expertiză.

Serviciul are scopul nu doar de-a face mai transparent procesul de achiziţii, dar şi de a crea un mediu concurențial sănătos pentru întreprinderile mici şi mijlocii.

"Vrem să contribuim la dezvoltarea economică prin consolidarea serviciului electronic de achiziţii, dar şi prin intermediul altor programe", a spus Thomas Skip Mark, consilier Departamentul de Comerţ SUA.

"Apreciem mult cooperarea cu partenerii americani în domeniul achizițiilor electronice şi mizăm pe intensificarea dialogului pe această dimensiune", a spus Ruslan Malai, directorul Agenţiei de Achiziţii Publice.

Calculele Ministerului Finanţelor arată încurajator.

"Cel puţin un miliard putem să economisim şi să folosim aceşti bani şi pentru alte domenii - majorarea salariilor sau majorarea pensiilor. Dăm acces liber agenţilor economici care generează profituri mai mari, iar statul economiseşte", a spus Iuri Cicibaba, secretar de stat la Ministerul Finanţelor.

Serviciul de achiziţii publice a fost lansat la nivel naţional în luna octombrie 2018.

Experţii Organizaţiei Mondiale a Comerţului consideră Moldova drept lider în regiune la implementarea acestui sistem.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu