Guvernul va aloca 14,5 milioane de lei pentru lichidarea consecințelor calamităților naturale

Embed:

Guvernul va aloca circa 14,5 milioane de lei din fondul de intervenție pentru lichidarea consecințelor calamităților naturale. O decizie în acest sens a fost luată în cadrul şedinţei de astăzi. 

Cea mai mare parte din sumă, nouă milioane de lei, va fi alocată Agenției Rezerve Materiale în scopul recuperării cheltuielilor pentru bunurile transmise din rezervele materiale de stat pentru lichidarea consecințelor vântului puternic cu grindină din iunie 2016.

Alte 3,9 milioane de lei vor fi transferate Consiliului Raional Edineț pentru lucrările de reconstrucție a podului de acces în satul Trinca, deteriorat în urma ploilor abundente din vara anului 2014.

Restul mijloacelor bănești sunt destinate lichidării consecințelor calamităților naturale din raioanele Leova, Florești, Ungheni și Soroca, precum și Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale și Î.S. "Administrația de Stat a Drumurilor".

Autoritățile publice urmează să pregătească documentele necesare.

Fondul de intervenție al Guvernului este destinat finanțării cheltuielilor urgente legate de lichidarea consecințelor calamităților naturale, în caz de epidemii, dar și în alte situații excepționale.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu