Guvernul va aloca 1 milion de lei pentru satele Donici, Camencea și Sămănanca din Orhei, afectate de INUNDAŢII

Embed:

1 milion de lei de la Guvern pentru satele Donici, Camencea și Sămănanca din Orhei, afectate de inundații. Potrivit premierului Pavel Filip, se va acorda ajutor tuturor localităților unde s-au înregistrat pagube în urma ploilor abundente. 

"Responsabilii de la Comisia Situații Excepționale s-au deplasat încă din prima zi la fața locului, au evaluat care sunt pierderile. Sunt pregătite toate actele și la următoarea ședință de Guvern vom aproba alocarea ajutoarelor pentru localitățile afectate", a menționat Pavel Filip.

La Donici și Camencea au fost afectate de ploile abundente 80 de terenuri, 18 case și câteva porțiuni de drum. Pagubele se ridică la jumătate de milion de lei. Iar la Sămănanca au fost distruse 7 grădini și mai multe porțiuni de drum, pagubele fiind estimate la 500 de mii de lei.

Prim-ministrul a discutat astăzi și cu locuitorii din satul Teleșeu, unde recent a fost dat în folosință după reparație turnul de apă. Astfel, 240 de gospodării din localitate, dar și grădinița, școala și Centrul de Sănătate vor avea apă la robinet. Pentru reparația turnului de apă din bugetul de stat au fost alocate  250 de mii de lei.

În prezent, întreaga localitate are acces la apă. Premierul a subliniat că asigurarea oamenilor cu apă de calitate este o prioritate a Guvernului și în acest an, vor fi conectați la apeduct peste 100 mii de persoane, de două ori mai mult decât anul trecut.

Pavel Filip a vizitat și ferma de vaci din Pocșești - o investiție de 10 milioane de lei a unei familii, care a muncit în străinătate și a decis să investească banii câștigați în propria afacere. La întreprindere sunt 9 angajați, care îngrijesc de 100 de bovine de rasa Holștein. Pe parcursul ultimilor ani, întreprinzătorii au primit circa 3 milioane de lei subvenții din partea statului.

Premierul a discutat cu antreprenorii despre activitatea fermei, problemele pe care le întâmpină și posibilitățile de rezolvare a acestora. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu