Guvernul solicită informații suplimentare de la compania Facebook pentru lupta cu fenomenul Fakenews

Guvernul solicitată informații suplimentare de la compania Facebook pentru lupta cu fenomenul Fakenews. Cauza principală a solicitării ar fi informaţia difuzată de către Facebook pe blogul său prin care o parte dintre persoanele aflate în spatele conturilor false de pe Facebook ar fi angajaţi ai guvernului din Republica Moldova, care au încercat să-şi ascundă identitatea.

 

"Salutăm orice inițiativă de luptă cu fenomenul Fakenews, specific atât în spațiul occidental, dar cu precădere în zona Europei de Est. Pentru Moldova acesta se manifestă prin site-uri de propagandă, conturi false de Facebook, Odnoklassniki și alte rețele sociale, dar și prin știri false transmise de posturile de radio sau TV.

În ceea ce privește comentariile sau postările făcute de lucrătorii din cadrul instituțiilor publice, precizăm că din bugetul de stat sunt plătiți peste 200 de mii de angajați, iar Guvernul Republicii Moldova nu verifică activitatea pe conturile private de pe rețelele sociale ale angajaților săi. Mai mult, aceștia au diverse opțiuni politice, opinii, iar statul este obligat să păstreze granița dintre lupta cu fenomenul FakeNews și garantarea libertății de exprimare a cetățenilor.

De aceea, în scopul combaterii fenomenului de FakeNews vom solicita informații suplimentare de la compania Facebook", a scris Gurvenul pe Facebook.

 

Citeşte şi: Conturi de Facebook blocate în Moldova pentru că nu sunt pe placul lui Maia Sandu și Andrei Năstase (FOTO)

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu