Guvernul şi rebelii sirieni ar putea permite deschiderea unui coridor pentru ajutor umanitar

Embed:

Guvernul sirian şi un grup format din mai mulţi rebeli ar putea permite deschiderea unui coridor pentru ajutor umanitar în zonele de conflict şi încetarea limitată a focului. Anunţul a fost făcut de către Secretarul american de Stat, John Kerry, care a avut o întrevedere la Paris cu şeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov.

" Am discutat despre posibilitatea încheierii unui acord de încetare a focului, începând cu oraşul Aleppo. Opoziţia siriană a declarat deja că va recurge la această măsură în cazul în care şi regimul preşedintelui Assad va fi de acord", a declarat Secretarul american de Stat, John Kerry.

În acelaşi timp, Serghei Lavrov şi John Kerry au anunţat că este luat în consideraţie şi un schimb de prizonieri, iar încetarea focului ar putea avea loc înainte de conferinţa de pace privind Siria. Ministrul rus de Externe a subliniat că autorităţile de la Damasc ar putea accepta deschiderea unui coridor umanitar, în special în suburbia East Ghouta, unde se duc lupte intense. Secretarul american de Stat s-a întâlnit şi cu principalul grup de opoziţie din Siria pentru a-i convinge să participe la conferinţa "Geneva 2". Membrii acestuia au declarat că vor oferi un răspuns vineri.

Conferinţa internaţională de pace privind Siria urmează să aibă loc la 22 ianuarie, în Elveţia.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu