Guvernul şi Parlamentul vor ajuta Kroll să întoarcă banii furaţi

Reprezentanţii Kroll și Steptoe și Johnson au prezentat strategia de recuperare a activelor fraudate într-o şedinţă la Chişinău, organizată la inițiativa președintelui Parlamentului, prim-ministrului și guvernatorului Băncii Naționale.

În cadrul întrevederii, reprezentanții Guvernului, Kroll și Steptoe și Johnson au examinat acțiunile juridice care pot fi întreprinse în numele Guvernului Republicii Moldova în scopul recuperării activelor fraudate.

Autorităţile de la Chişinău au convenit să ofere asistență și sprijin politic în comunicarea cu anumite țări în care sunt necesare proceduri suplimentare de obținere a informațiilor confidențiale.

Strategia de recuperare se axează pe inițierea procedurilor judiciare în jurisdicțiile-cheie în care au fost deja identificate activele fraudate, precum și pe continuarea urmăririi celorlalte active furate.

În cadrul şedinţei s-a decis că la prima etapă a strategiei se va recurge la acțiuni civile și penale, în baza dovezilor furnizate de echipa de anchetă, precum și de investigația din Moldova.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu