Guvernul şi-a asumat ALOCAŢIA UNICĂ pentru încă 61 de mii de pensionari (VIDEO)

Embed:

Biroul permanent al Parlamentului Republicii Moldova a luat act de angajarea răspunderii Guvernului în fața Parlamentului asupra proiectului de lege pentru acordarea suportului unic beneficiarilor de pensii.

Dacă în următoarele 72 de ore nu va fi înaintată o moțiune de cenzură, modificările pentru care Guvernul și-a angajat răspundere vor intra în vigoare.

De modificarea legii vor beneficia circa 61 mii de beneficiari de alocații sociale de stat. Este vorba despre persoanele care încasează alocaţii sociale de stat, altele decât cele care primesc pensii mai mici de 2.000 de lei. 

"De asumarea de răspundere a Guvernului care s-a desfăşurat astăzi în şedinţa de Guvern de dimineaţă, materialele din partea Guvernului au fost expediate Parlamentului. Înţelegem importanţa deciziei Guvernului legată de acele compensaţii care vor fi oferite în beneficiul a 61 de mii de cetăţeni. 

Noi am luat act de acesată decizie a Guvernului şi potrivit proceduriii din momentul acesta, de astăzi, de la ora 15:00 încep să curgă cele 72 de ore pentru că dacă sunt deputaţi şi sunt împotriva acestei decizii să formuleze sau să depună moţiunea de cenzură, adică până luni la ora 3 la prânz este termenul de depunere a moţiunii de cenzură. Aş vrea să atrag atenţia că moţiunea de cenzură poate fi depusă dacă sunt 26 de deputaţi ce nu sunt mulţumiţi sau sunt împotriva acestei decizii a Guvernului. 

În cazul în care până luni la ora 15:00 se va depune o moţiune de cenzură, atunci evident Parlamentul se va întruni în şedinţă pentru a dezbate acea moţiune. Până atunci suntem în aşteptare", a declarat preşedintele Parlementului, Andrian Candu. 

PUBLIKA.MD aminteşte că inţiativa de a oferi 600 de lei pentru masa de sărbătoare a venit din partea președintelui  Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu