GUVERNUL, ŞEDINŢĂ DE LUCRU LA TARACLIA. Pavel Filip: Sistemul fiscal din Moldova va fi reformat

Sistemul fiscal din Moldova va fi reformat pentru a reduce din dificultăţile pe care le întâmpină oamenii de afaceri, iar producţia autohtonă va fi protejată prin mai multe măsuri pe care Guvernul urmează să le întreprindă. Despre asta au discutat membrii cabinetului de miniştri şi premierul Pavel Filip în cadrul întâlnirii cu antreprenorii din raionul Taraclia.

"Pentru un om de afaceri este important ca regulile de joc să fie clare, de aceea eu cred că fiecare este cointeresat să lucreze corect, transparent şi să plătească impozite", a spus Pavel Filip, premier.

"Guvernul a început încă de anul trecut să lucreze asupra unui proiect care să susţină producţia autohtonă. Sunt mai multe prevederi referitoare la metoda privind returnarea produselor care nu s-au vândut, adică vom reglementa preţurile pentru a vedea cine suportă cheltuielile pentru acel produs", a spus Chiril Gaburici, ministrul Economiei şi Infrastructurii. 

Oamenii de afaceri din Taraclia sunt mulţumiţi de o serie de proiecte implementate care au dus la dezvoltarea a bussinesului.

"Noi suntem mulţumiţi de subvenţionări. Datorită acestui fapt, am reuşit să facem paşi importanţi. Cineva şi-a cumpărat tehnică, cuiva i s-a acoperit o parte din cheltuieli, fiecare a primit ajutorul necesar", a spus o femeie. 

Tot la Taraclia, membrii Guvernului au avut întâlniri cu locuitorii oraşului, dar şi cu reprezentanţii autorităţilor locale. Oamenii au cerut conducerii ţării să găsească soluţii pentru şcolile mici din sate.

"Conducerea ţării trebuie să revizuiască forma de finanţare a instituţiilor de învăţământ, astfel încât să beneficieze de studii de calitate fiecare elev, indiferent unde învaţă: la oraş, în localităţi mari sau mici", a spus o femeie. 

"Noi vom veni în detaliu asupra mecanismului de finanţare a filialelor şcolile de circumscripţie, astfel încât să venim în ajutorul părinţilor, dar şi a copiilor care locuiesc în localităţi nu foarte mari", a spus Monica Babuc, ministrul Educaţiei, Culturii şi Cercetării.

La şedinţă s-a discutat şi despre reforma spitalelor.

"Scopul nostru nu este să închidem aceste spitale dar să construim un sistem medical care să ofere servicii de calitate. De aceea, vor fi anumite boli care vor putea fi tratate pe loc dacă pacientul are o stare mai gravă va fi dus la spitalul raional, iar dacă vor fi cazuri mai complicate atunci vor fi anumite centre speciale pentru ei", a spus Pavel Filip, premier.

"Mulţumesc premierului şi cabinetului de miniştri pentru că au venit la Taraclia. Aş spune că asta nu este o şedinţă d elucru, este un dialog constructiv, iar în rezultat sper că vor fi luate mai multe decizii bune", a spus o femeie.

Membrii executivului au o zi pe săptămână dedicată deplasărilor în teritoriu pentru a se va implica mai activ în rezolvarea problemelor din fiecare raion.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu