Guvernul salvează Bălţiul de deşeuri! Maşinile de gunoi au ajuns în oraş

Embed:

Update 18:15 Autospecialele de la Chişinău în comun cu cele de la Bălţi au evacut astăzi în jumătate de zi 1000 de metri cubi de deşeuri, aceasta în timp ce autorităţile de la Bălţi puteau evacua doar 30% din gunoiul adunat.

Gunoiul din orașul Bălți va fi evacuat până la Revelion. 15 autospeciali şi zeci de muncitori şi carabinieri din Chişinău au ajuns, în această dimineaţă, la Bălţi pentru a curăţa oraşul de mizerie. Asta după ce premierul Pavel Filip a convocat o ședință specială pe acest subiect. Șeful cabinetului de miniștri a cerut implicarea mai multor instituții, inclusiv a primăriei din Chișinău, pentru a rezolva problema municipiului.

Forfotă mare în centrul oraşului Bălţi. 50 de carabinieri, 25 de muncitori de la Regia Autosalubritate din Chişinău, dar şi 40 de angajaţi a unei companii private, care se ocupă cu evacuarea gunoiului, s-au apucat de muncă.

"Până la ora 17 o să fie acumulate deşeurile şi împlute autospecialile, pe parcurs o să fie descărcate la poligonul de deşeuri", a spus şeful direcţiei Serviciului Situaţiilor excepţionale a mun. Bălţi, Lilian Botnariuc.

Pentru muncitori a fost pregătit un centru logistic, unde vor putea lua masa, dar şi de unde se va monitoriza situaţia.

"Am pregătit hrana pentru 100 de lucrători şi ceai, cafea, ceva fierbinte", a declarat şeful direcţiei Serviciului Situaţiilor excepţionale a mun. Bălţi, Lilian Botnariuc.

Locuitorii oraşului au rămas şocaţi de cele văzute, dar spun că sunt ferici, deoarece nu vor întâmpina sărbătorile de iarnă printre gunoi şi şobolani.

În această dimineaţă, premierul Pavel Filip a convocat o şedinţă, la care au participat reprezentanți ai Serviciului Protecție Civile și Situații Excepționale din cadrul MAI, specialiști epidemiologi, dar și primarul interimar al municipiului Bălți Igor Șeremet.

"La şedinţa de astăzi, eu aş califica-o drept una constructivă, fiindcă, în prealabil, deja fiind identificată situaţia reală existentă în municipalitate, domnul prim-ministru a venit deja cu propunerile concrete de a delega municipiul Chişinău, în persoana întreprinderii specializată "Autosalubritate", în mod de urgenţă de a se deplsa 15 unităţi de tehnică specială, precum şi antrenarea altor mijloace speciale, în special şi a resurselor umane, care ar pune aportul în înlăturarea acestor consecinţe", a spus primarul interimar al municipiului Bălţi, Igor Şeremet.

Prim-ministru a reacționat după ce a primit mai multe plângeri de la cetățeni, dar și de la primăria orașului Bălți despre situaţia critică în care se află municipiul.

Problema a părut acum două săptămâni, când autorităţile locale au reziliat contractul cu compania, care se ocupa de evacuarea gunoiului.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu