GUVERNUL ROMÂN, remaniat. Trei miniștri afiliați ai PSD și-au dat aseară demisia

Embed:

Trei miniștri afiliați ai PSD și-au dat aseară demisia în urma unei ședințe de aproape opt ore a Comitetului Executiv al formaţiunii. Drept subiect a constituit remanierea guvernului Tudose, care, iniţial mai implica şi alţi şefi de ministere. Cei trei miniştri care şi-au prezentat cererile sunt. Sevil Shhaideh, Rovana Plumb și Răzvan Cuc. Primii doi sunt vizați de anchete ale DNA și au mai încercat acum două săptămâni să-și dea demisia.

Discuțiile din Comitetul Executiv al PSD au fost unele foarte încordate. Premierul Mihai Tudose a amenințat că își dă demisia dacă nu obține remanierea Guvernului. Iar președintele fracțiunii, Liviu Dragnea, a vorbit despre criza din interiorul partidului și a declarat că, în cazul demisiei întregului Guvern, nu se va duce a treia oară la Iohannis pentru a primi acceptul de a forma unul nou.

”PSD a trecut astăzi printr-o cumpănă foarte mare. Și o destabilizare serioasă a PSD-ului, care astăzi este cel mai mare partid din România, poate să producă instabilitate și în țară”, a psus președintele PSD, Liviu Dragnea.

Social democrații au decis într-un final să accepte demisiile celor trei miniștri, după ce anterior le-au respins. Aceștia au ținut să mulțumească tuturor colegilor de partid pentru susținere și au declarat că au mers la acest pas pentru binele PSD.

”Mulţumesc tuturor membrilor CEx pentru susţinere. Mi-am păstrat decizia pe care am luat-o de ieri, mi-am prezentat demisia şi mi-am susţinut-o”,a spus fostul ministru al Dezvoltării, Sevil Shhaideh. 

”Nu am renunţat la demisie, e un act unilateral, nu mă joc, sunt fermă când iau o decizie”, a spus fostul ministru al Mediului, Rovana Plumb. 

Înaintea ședinței Comitetului Executiv al PSD, liderul partidului Liviu Dragnea a avut o discuție cu ușile închise cu premierul Mihai Tudose, în care șeful guvernului a prezentat planurile sale privind remanierea executivului. Ulterior, a avut loc o ședință a alianței PSD-ALDE, pentru că unul dintre cei vizați inițial era ministrul pentru relația cu Parlamentul, Viorel Ilie, membru ALDE. O nouă şedinţă a Comitetului Executiv va avea loc astăzi, pentru a fi stabiliţi înlocuitorii miniştrilor demisionari.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu