Guvernul oferă 11 mln de lei pentru construcția apeductului Leova-Iargara și a drumului Ciocîlteni-Clișova

20 de mii de locuitori din sudul țării vor avea acces la servicii de alimentare cu apă și canalizare în urma construcției apeductului magistral Leova - Iargara. Pentru lucrările care urmează să fie încheiate în luna octombrie curent, din Fondul Național de Dezvoltare Regională (FNDR) au fost alocate 4 milioane de lei.

Decizia a fost luată astăzi de Consiliul Național de Coordonare a Dezvoltării Regionale și vine după vizita prim-ministrului Pavel Filip la șantierul de construcție a apeductului. Atunci premierul a spus că Executivul acordă o atenție sporită rezolvării problemelor stringente ale oamenilor, între care și aprovizionarea cu apă a localităților.

În timpul apropiat, Guvernul va identifica și aloca și alte mijloacele financiare necesare pentru finalizarea apeductului.

Apeductul Leova - Iargara are o lungime de 22,9 kilometri, două stații de pompare și o stație de repompare. La acesta vor fi conectate treptat cele 28 de localități din raionul Leova. Proiectul, în valoare totală de 61 milioane de lei, este realizat cu suportul financiar al Guvernului Germaniei, al FNDR, cu participarea Consiliului raional Leova.

Tot astăzi, 7 milioane de lei din FNDR au fost alocate pentru continuarea implementării proiectului Reabilitarea infrastructurii rutiere de acces în Regiunea Centru prin asfaltarea drumului Clișova - Suhuluceni - Leușeni - Verejeni.

Din contul acestor mijloace va fi reparată porțiunea de drum de 4,5 kilometri, care leagă localitățile Ciocîlteni și Clișova.

Posibilitatea acordării mijloacelor respective a fost identificată la finele lunii iulie, în cadrul unei ședințe de lucru a premierului Pavel Filip și responsabililor de implementarea proiectelor de reabilitare a drumurilor din țară.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu