Guvernul nipon avertizează că Rusia a sporit activitatea militară în apropierea Japoniei. Care este motivul

Ministrul japonez al Apărării, Itsunori Onodera, a avertizat, miercuri, că Rusia a sporit activitatea militară în apropierea Japoniei, iar această decizie ar putea avea legătură cu faptul că Japonia s-a alăturat sancţiunilor internaţionale împotriva Rusiei, scrie mediafax.ro.

"Este un fapt că Rusia şi-a accentuat activitatea militară în apropierea Japoniei. Se pare că acest lucru s-a întâmplat după ce comunitatea internaţională a introdus sancţiuni împotriva Rusiei din cauza situaţiilor din Ucrainei şi din Peninsula Crimeea şi de când Japonia s-a alăturat acestor sancţiuni ca parte a comunităţii internaţionale. În orice caz, cred că ar trebui să fim conştienţi de activităţile ţărilor din jurul nostru, în special China şi Rusia", a spus Onodera.

Săptămâna trecută, publicaţia Krasnaya Zvezda, afiliată Ministerului rus al Apărării, a transmis că bombardiere strategice Tu-95MS Bear au început o misiune de patrulare în Marea Japoniei, Marea Chinei de Est şi în porţiunea de vest a Oceanului Pacific. Potrivit Moscovei, misiunea se desfăşoară în conformitate cu reglementările internaţionale.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu