Guvernul Merkel, în pericol de prăbușire. Germania se îndreaptă spre anticipate

Noii lideri ai social-democraţilor germani (SPD) au amânat duminică o decizie așteptată privind ieşirea din coaliţia de la guvernare cu creştin-democraţii cancelarului Angela Merkel până la sfârșitul acestei săptămâni, relatează DPA, citată de Agerpres.

Informaţia a fost făcută publică după ce SPD a anunţat că un fost ministru de finanţe al landului Westphalia-Renania de Nord, Norbert Walter-Borjans, şi parlamentarul SPD Saskia Esken, doi politicieni puţin cunoscuţi, au câştigat alegerile pentru o nouă conducere bicefală a partidului.

Noii lideri ai SPD vor ca CDU să fie de acord cu creşterea salariului minim şi să aprobe investiţii masive în infrastructură şi în măsuri de protecţie a climei. Și nu este doar asta. Noii lideri SPD mai vor sprijinirea financiară necondiţionată de către stat a persoanelor fără loc de muncă, majorarea imediată a venitului minim garantat la 12 euro pe oră și introducerea unui impozit pe avere. Este destul de sigur că CDU/CSU nu vor accepta aceste pretenții ale SPD, scrie Sabine Kinkartz pentru Deutsche Welle. De altfel, luni, șefa CDU a oferit un prim răspuns.

 

 

loading...

Lasă un comentariu