Guvernul Leancă împlineşte astăzi 100 de zile de la învestire. Şeful Executivului va prezenta un raport

Embed:

Guvernul Leancă împlineşte astăzi 100 de zile de la învestire. Cu această ocazie, şeful Executivului va prezenta un raport cu privire la realizările de până acum ale Cabinetului său de miniştri. Printre priorităţile anunţate de premier se numără crearea locurilor de muncă, combaterea mai eficientă a corupţiei, iar pe plan extern - apropierea de Uniunea Europeană.

Guvernul şi-a propus ca, în termen de 100 de zile, să creeze cinci mii de locuri de muncă în agricultură, două mii la lucrările de reabilitare a drumurilor şi alte câteva mii la construcţia gazoductului Iaşi-Ungheni. Ca o măsură de combatere a corupţiei, printre altele, Executivul a anunţat continuarea programului e-guvernare şi implementarea sistemului electronic de plăţi.

În ceea ce ţine de integrarea europeană, Executivul şi-a propus să finalizeze negocierile cu privire la Acordul de Liber Schimb, obiectiv deja realizat. Urmează ca Guvernul să se pregătească serios pentru summitul de la Vilnius, ca documentul să fie parafat. În atenţia Guvernului Leancă mai stau şi alte probleme cheie. Una este legată de embargoul rusesc impus exporturilor de vin moldovenesc. Iar alta se referă la contractul cu Gazprom, pentru importul gazelor naturale, expirat în 2011 şi prelungit până pe 31 decembrie.

Iurie Leancă a fost propus pentru funcţia de prim-ministru de către Partidul Liberal Democrat din Moldova. Pentru învestirea noului executiv au votat 58 de deputaţi ai coaliţiei pentru guvernare pro-europeană. Prim-ministrul Leancă îşi va prezenta raportul la ora 12, iar Publika TV va transmite în direct darea de seamă a demnitarului.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu