Guvernul Italiei a alocat bani pentru reconstruirea zonelor afectate de cutremur

Embed:

Cutremurele de acum două zile din centrul Italiei au lăsat aproximativ 3.000 de oameni fără acoperiș deasupra capului. Autoritățile au promis însă că nimeni nu își va petrece iarna în corturi. 

Premierul Italiei Matteo Renzi a efectuat o vizită în Camerino, unul din cele mai afectate orașe. Oficialul a declarat că Italia este mai puternică decât orice cutremur și le-a promis oamenilor ajutor.

"Chiar dacă situația în care ne aflăm este dificlă, nimeni nu își va petrece iarna în corturi. Este imposibil să ne imaginăm acest lucru, iar scopul nostru nu este să construim acum un oraș din corturi. În zilele următoare vom vedea ce avem de făcut", a declarat prim-ministrul Italiei, Matteo Renzi.

Guvernul italian a alocat 40 de milioane de euro pentru reconstruirea zonelor afectate.

Italienii însă nu cred că autorităţile vor reuși să-și îndeplinească promisiunea. Ei spun că nu vor părăsi orașul și vor face faţă situaţiei singuri.

Miercuri, două cutremure puternice s-au produs în centrul Italiei. Asta după ce acum două luni, orașul Amatrice a fost zguduit de un seism, ce a luat viața a 300 de oameni.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu