Guvernul își exprimă compasiunea pentru victimele exploziilor de la Bruxelles. Declarațiile premierului

Prim-ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip a adresat, astăzi, omologului său belgian, Charles Michael, și poporului belgian, un mesaj de compasiune și îngrijorare cu privire la tragicele evenimente, care au avut loc în această dimineață.
 
”Cu o profundă indignare și tristețe am aflat despre atacurile teroriste comise, astăzi, la Bruxelles, soldate cu pierderi de vieţi omeneşti. Sunt acte inumane şi revoltătoare pe care le condamnăm cu fermitate. În numele poporului Republicii Moldova şi al meu personal, doresc să Va adresez Dumneavoastră şi întregului popor belgian sincere condoleanţe. În aceste clipe de grea încercare, suntem alături de familiile îndoliate şi de familiile celor răniţi şi le asigurăm de profunda noastră compasiune. Vă rog să transmiteți, Excelenţă, cele mai sincere condoleanțe familiilor şi apropiaților victimelor, precum şi însănătoșire cât mai grabnică celor care au fost răniți”, scrie premierul Pavel Filip.

Totodată, șeful executivului a dorit să transmită un mesaj de încurajare şi tot suportul și solidaritatea țării noastre pentru autorităţile belgiene, care se confruntă cu încercări dramatice, fără precedent. 

Prim-ministrul consideră că actele de violenţă împotriva oamenilor nevinovaţi nu pot fi justificate sub nici o formă:
 
“Condamn cu tărie actele de violenţă. În faţa unor astfel de încercări noi toţi trebuie să fim solidari şi puternici.”

PUBLIKA.MD precizează că în urma atacurile teroriste de la Bruxelles de astăzi, cel puțin 20 de persoane au decedat. 
 
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu