Guvernul îşi doreşte să creeze Zone Economice Libere în fiecare raion din ţară

Platforme industriale de tipul Zonelor Economice Libere trebuie să apară în fiecare raion din ţară noastră. Cel puţin asta îşi propune noul Guvern pentru a atrage investiţiile străine. Declaraţia a fost făcută de premierul Ion Chicu, după ce a vizitat Subzona Orhei a ZEL Bălţi.

Timp de doi ani, la fabrica de producere a cablajelor auto din Orhei, au fost create aproape patru mii de locuri de muncă. În cadrul întâlnirii cu premierul Ion Chicu, directorul întreprinderii a vorbit despre necesitatea unei politici fiscale predictibile.

"Dorim previzibilitate, ca nu se umble la acest Cod Fiscal în fiecare lună sau jumătate de an, ca noi să ne putem construi pe mulţi ani înainte business-ul. Sunt necesare anumite iniţiative care să îmbunătăţească, de exemplu, Codul Muncii, ca să fie mai flexibil", a spus Igor Corman, director al Fabricii de cablaje auto din Orhei. 

La rândul său, premierul Ion Chicu a dat asigurări că noul Guvern nu planifică majorarea impozitelor şi doreşte să extindă Zonele Economice Libere.

"Vrem să replicăm acest model în mai multe localităţi. Avem un plan ambiţios de a crea în fiecare centru raional platforme industriale care ar servi ca bază pentru investiţii de acest gen. Am asigurat managementul întreprinderii că acest Guvern va promova politici fiscal-bugetare predictibile."

Zona Economică Liberă Bălţi a fost fondată în 2010 şi administrează 11 subzone, amplasate în trei regiuni ale ţării.
loading...

Lasă un comentariu