Guvernul IGNORĂ moartea disidentului politic şi supravieţuitorul lagărelor staliniste din Siberia, Ion Moraru

Embed:

Conducerea Guvernului şi Ministerul Culturii nu au reacţionat la moartea disidentului politic şi supravieţuitorul lagărelor staliniste din Siberia, Ion Moraru. Autorităţile nu au emis niciun mesaj de condoleanțe pe site-urile lor.

Contactată telefonic, şefa Serviciului de Presă de la Ministerul Culturii, Angela Mutruc, nu a răspuns pentru comentarii. Nu au fost de găsit nici responsabilii cu presa de la Guvern.

Ion Moraru a murit, ieri, la vârsta de 90 de ani. Moraru a început o luptă crâncenă cu regimului sovietic de ocupație la vârsta de 17 ani.

După căderea comunismului a scris trilogia autobiografică "Pustiirea", "Treptele infernului" și "Fata cu miros de busuioc". Încă din anii mișcării de eliberare și renaștere națională, a fost un membru activ al Partidului Popular Creștin Democrat. Moraru a fost distins cu "Ordinul Republicii", iar starețul Mănăstirii Putna i-a înmânat Ordinul "Ștefan cel Mare și Sfânt" din partea Patriarhiei Române.

Zilele trecute, el a fost vizitat de Ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță. Ion Moraru va fi înmormântat vineri, în satul său de baştină Mîndîc din raionul Drochia.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu