Guvernul Grindeanu a picat. Moțiunea de cenzură inițiată de PSD a trecut cu 241 de voturi PRO dintr-un total de 251

Embed:

Guvernul Grindeanu a picat! Moțiunea de cenzură inițiată de PSD a trecut, în urma unui vot cu bile din Parlamentul de la Bucureşti, cu 241 de voturi pro dintr-un total de 251. Acum, social-democrații şi ALDE urmează să-şi reafirme majoritatea în legislativ şi să propună preşedintelui Klaus Iohannis o nouă candidatură pentru postul de premier.

Ca moţiunea să treacă, alianţa PSD-ALDE avea nevoie de 233 de voturi. Deşi cele două partide majoritare în parlament au decis ca votul deputaţilor să fie unul deschis, au fost şi câţiva care au preferat să voteze în secret.

Partidele de opoziţie, PNL, UDMR şi PMP, au boicotat moţiunea de cenzură. Înaintea votului, liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat că guvernul Grindeanu nu s-a ridicat la nivelul aşteptărilor şi că adoptarea moțiunii înseamnă continuarea guvernării PSD-ALDE.

"Premierul și Guvernul căruia i-am încredințat cel mai ambițios program de guvernare de după 1989 nu au performat așa cum am sperat", a declarat preşedintele PSD, Liviu Dragnea. 

De cealaltă parte, fostul premier Sorin Grindeanu l-a acuzat pe Liviu Dragnea de trădare şi a declarat că oricine va fi următorul şef al executivului, nu va putea să-şi exercite atribuţiile, fiindcă va fi controlat de conducerea PSD.

"Liviu Dragnea mi-a promis că este prietenul meu, că mă va susține, că facem un guvern din miniștrii competenți. Am acceptat miniștrii pe care mi i-a propus Liviu Dragnea", a spus Sorin Grindeanu. 

Deşi în sala de plen erau dezbateri, deputatul PNL Corneliu Olar a venit la dezbaterea moţiunii îmbrăcat în costum popular şi a făcut un adevărat spectacol.

Moțiunea de cenzură a fost inițiată de social-democrați, după ce, săptămâna trecută, premierul Sorin Grindeanu a refuzat să își dea demisia odată cu toți miniștrii PSD.

Ulterior, şeful executivului a fost exclus din partid.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu