Guvernul Filip s-a întâlnit cu autorităţile publice locale, antreprenori şi tineri din Criuleni: Pentru o viaţă mai bună trebuie să ne unim eforturile

Embed:

Guvernul a mers într-o vizită de lucru în raionul Criuleni. Premierul şi mai mulţi miniştri s-au întâlnit cu reprezentanţi ai autorităţilor publice locale, antreprenori, dar şi tineri. Ei au discutat despre probleme, dar şi despre soluţii. Vizita de lucru a început la Consiliul Raional Criuleni. Primarul satului Râşcova s-a plâns că în localitate de mai mulţi ani nu poate fi conectat sistemul de canalizare din cauza unor datorii de peste 500 de mii de lei pe care le-a avut Guvernul din 2014.

"Dacă vom obţine banii, până la finele lunii iulie, practic au mai rămas 2,5 milioane pentru construcţia staţiei de epurare. În acest az, vă invităm în luna octombrie cu toată echipa la deschiderea acestui obiect", a menţionat Dumitru Sârbu, primar al satului Râşcova.

"În Republica Moldova avem kilometri de ţeavă îngropată în pământ. Proiectele nu sunt duse până la capăt. Eu ştiu că colegii vin deja şi cu soluţii din acest minister", a explicat premierul Pavel Filip.

La întrunire, aleşii locali au vorbit şi despre distribuirea banilor din bugetul public.

"Cu banii care sunt alocaţi din Fondul Rutier pentru localitate, ar fi bine ca banii daţi să rămână, căci ştim că dacă nu sunt utilizaţi nu vin în bugetul primăriei", a precizat Vasile Casian, primar al satului Dubăsarii Vechi.

"Statul nu-şi poate permite să meargă pe calea utilizării ineficientă a banilor. Banii trebuie să fie în circulaţie şi trebuie cheltuiţi la timp", a punctat şeful Cabinetului de miniştri.

Preşedintele raionului, Veaceslav Burlac, le-a mulţumit miniştrilor pentru că au venit la Criuleni şi le-au prezentat mai multe rezultate obţinute în ultimul timp.

"Cu investiţia din cadrul Consiliului Raional de circa şase milioane lei, construim unitatea de primiri urgente. Avem reparaţia capitală a maternității", a menţionat Veaceslav Burlac.

Premierul a apreciat efortul şi, în context, a spus un banc.

Pavel Filip a reiterat necesitatea menţionat că administraţia centrală şi cea locală trebuie să colaboreze eficient, pentru a îmbunătăţi viaţa oamenilor.

"Pentru a oferi o viaţă mai bună oamenilor noi trebuie pur şi simplu să ne unim eforturile. Să aducem critici acolo unde se merită, dar în acelaşi timp doar prin dialoguri şi discuţii constructive", a conchis prim-ministrul Pavel Filip.

În cadrul briefingului săptămânal, preşedintele PDM, Vlad Plahotniuc, a anunţat că Guvernul se va implica mai activ în rezolvarea problemelor acute din fiecare raion. În acest sens, membrii Cabinetului de miniștri au o zi pe săptămână dedicată deplasărilor în teritoriu.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu