Guvernul Filip, în UTA Găgăuzia: Vreau să cred că astfel de ședințe vor deveni o practică

Premierul Pavel Filip, împreună cu membrii Cabinetului de Miniștri, se află astăzi într-o vizită în UTA Găguzia, acolo unde are loc o ședință de lucru la care participă și reprezentanţii autorităţilor locale. 

La începutul ședinței, Filip a declarat că astfel de reuniuni vor contribui la consolidarea relațiilor din autoritățile din regiune și vor contribui la identificarea soluțiilor pentru problemele cu care se confruntă populația din regiune. 

"Organizarea ședinței comune dintre membrii guvernului și reprezentații UTA Găgăuzia, este o inițiativă comună. Este timpul să trecem de la declarații și intenții la acțiuni concrete. Prin organizarea ședinței comune de astăzi, vrem să transmitem un mesaj puternic si fară echivoc: Guvernul va ține în atenție permanentă acestă regiune și pe viitor. Am cerut colegilor miniștri să aibă o abordare foarte pragmatică față de aceste ședințe comune, să încercăm să venim pregătiți luând în considerație problemele care există.

Ne dorim ca la nivel teritorial în Găgăuzia, oamenii să cunoască situația obiectivă și eforturile depuse de Guvern și autoritățile centrale cum modernizăm noi satele și orașele. Pentru a evita denaturarea informațiilor, ne vom strădui să consolidăm comunicarea și schimbul permanent de discuții.

Sunt sigur că un astfel de format ne va permite să realizăm o sinteză a problemelor locale pentru ca ulterior acestea să se regăsească într-un plan de acțiuni. Vreau să cred că astfel de ședințe vor deveni o practică. Dacă vom avea măcar o problemă rezolvată în urma acestor întâlniri, asta ar înseamna un succes pentru noi", a spus premierul Pavel Filip la începutul ședinței.

După ședința de lucru comună, premierul va vizita expoziția produselor autohtone în cadrul Centrului de business din satul Avdarma, dar şi muzeul localităţii.

Tot astăzi, Pavel Filip va merge şi în oraşul Comrat, unde va vizita casa de cultură, spitalul raional şi o companie farmaceutică locală. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu