Guvernul elvețian vrea să interzică gătirea homarului în apă fiartă. Care este cauza

Guvernul elvețian vrea să interzică practica culinară de a găti homarii în apă fiartă în timp ce crustaceele sunt încă vii.

Guvernanții au demarat o reformă a legislației privind drepturile animalelor. Executivul de la Bern a precizat că, începând cu 1 martie 2018, „practica de a prepara homari în fiartă, care este larg răspândită în restaurante, nu va mai fi permisă”, transmite The Guardian.

Odată intrată în vigoare, prin ordin guvernamental, noua reglementare legislativă, homarii vor trebui „anesteziați” printr-o lovitură (asomare) înainte de a fi gătiți, au mai precizat responsabilii guvernamentali.

Potrivit postului public elvețian de radio RTS, ca metode de „anesteziere” a crustaceului vor fi acceptate șocul electric sau „asomarea creierului homarului”.

Activiștii pentru drepturile animalelor și unii oameni de știință susțin că homarii și alte crustacee au un sistem nervos sofisticat și probabil că simt durere atunci când sunt puși la fiert, subliniază cotidianul britanic.

Noul cadru legislativ va interize și înghețarea crustaceelor vii pentru transportarea lor în restaurante. Crustaceele vor trebui să fie comercializate „întotdeauna în mediul lor natural”, scrie digi24.ro

De asemenea, Executivul elvețian vrea să închidă crescătoriile ilegale de câini.

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu