Guvernul de la Moscova a decis: Cetăţenii ruşi se vor putea conecta la Internet prin Wi-Fi doar cu paşaportul

Guvernul de la Moscova a restricţionat conectarea anomimă la reţelele publice de Wi-Fi din Rusia. De acum încolo, cetăţenii ruşi se vor putea conecta doar cu prezentarea paşaportului pentru a putea fi identificat utilizatorul. Decizia a fost semnată de premierul rus, Dmitri Medvedev şi publicată pe site-ul oficial al Guvernului, scrie Macdigger.ru

Potrivit hotărârii Executivului de la Kremlin, adoptată la 31 iulie 2014, conectarea anonimă la internet în restaurante, metro, parcuri şi alte locuri publice este interzisă. Operatorii de Wi-Fi sunt obligaţi să ofere accesul la internet doar după identificarea utilizatorului. 

"Operatorul trebuie să efectueze identificarea solicitând următoarele date: Numele, prenumele, patronimicul utilizatorului şi acte de identitate", se stipulează în hotărârea Guvernului rus.

Totodată, datele utilizatorilor colectate şi serviciile solicitate de aceştia trebuie să fie păstrate în baza de date a operatorului nu mai puţin de jumătate de an.

Clienţii operatorilor de Wi-Fi, în baza contractului de prestări de servicii, vor fi obligaţi să prezinte operatorului o listă cu persoanele care folosesc reţeaua de Wi-Fi cu numele şi datele de identitate în baza paşaportului. Lista trebuie actualizată minim o dată pe semestru. 

"Este vorba de securitate. Asistăm la un război informaţional. Conectarea anonimă la internt în spaţii publice permite acţiuni ilegale fără posibilitatea de a fi pedepsite. Identificarea celor care au încălcat legea, este o misiune grea", a explicat iniţiativa Guvernului de la Moscova, prim-vicepreședintele Comitetului Dumei pentru politica de informare, Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, Vadim Dengin.

Tot ce este legat de internet, trebuie să fie posibil de identificat, a mai explicat oficialul. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu