"Guvernul de la Damasc nu-şi respectă angajamentele prevăzute în planul de pace"

Embed:

Guvernul de la Damasc nu-şi respectă obligaţiile prevăzute în planul de pace. Avertizarea a fost emisă de Ban Ki-moon în cadrul unei întrevederi de urgenţă a miniştrilor de Externe ai Ligii Arabe. Totodată, Rusia a acuzat rebelii sirieni de utilizarea tacticilor de teroare.

Situaţia din Siria rămâne a fi gravă. Asta chiar dacă autorităţile guvernamentale au acceptat planul de pace al comunităţii internaţionale. În acest context, secretarul general al Ligii Arabe a anunţat că mai mulţi observatori trebuie să fie trimişi pe teren, pentru a supraveghea încetarea violenţelor în ţară. El a cerut să fie luate măsuri pentru protejarea civililor.

"Am decis să îi adresez o scrisoare lui Ban Ki-moon, în care am subliniat importanţa trimiterii unui nou grup de observatori în Siria, decizie luată deja de Consiliul de Securitate, şi care trebuie implementată cât mai rapid. Am propus să facem uz de forţele ONU şi de observatorii care se află deja în regiune", a declarat Nabil Elaraby.

În acelaşi timp, Rusia a acuzat rebelii sirieni de continuarea violenţelor. Asta în condiţiile în care, joi, doar în oraşul Hama cel puţin 70 de oameni au fost ucişi în urma unei explozii. Potrivit autorităţilor de la Kremlin, rebelii poartă o vină mult mai mare decât preşedintele Bashar al-Assad.

De la începutul revoltelor din Siria, acum 13 luni, peste nouă mii de oameni şi-au pierdut viaţa.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu