Guvernul britanic a deschis o anchetă la BBC după ce o jurnalistă s-a plâns de inegalităţi salariale

Comisia guvernului britanic de supraveghere a egalităţii cere postului BBC să ofere informaţii în legătură cu politica de salarizare a serviciului public de radio şi televiziune, după ce jurnalista Carrie Gracie a demisionat din postul de redactor-şef al redacţiei China, susţinând că doi bărbaţi care fac aceeaşi muncă sunt plătiţi cu cel puţin 50% mai mult decât ea, scrie capital.ro.

Comisia pentru Egalitate şi Drepturile Omului a declarat că a luat act de faptul că Carrie Gracie s-a plâns în legătură cu "discriminări salariale ilegale la BBC".

"Vom cere în scris BBC să ne ofere informaţii despre politica lor de salarizare şi faptele în acest caz individual", a spus comisia, informează Agerpres.

"Vom analiza dacă este necesară o acţiune suplimentară pe baza acestei informaţii", adaugă comisia.

Gracie a postat o scrisoare deschisă pe site-ul ei, condamnând "o cultură salarială secretoasă şi ilegală la BBC".

Ea a cerut grupului media britanic "să recunoască problema, să îşi ceară scuze şi să instaleze o structură salarială egală, echitabilă şi transparentă".

Peste 20 de femei care lucrează pentru BBC ca jurnaliste şi prezentatoare şi-au exprimat deja sprijinul pe social media (hashtag-ul #IStandWithCarrie).

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu