Guvernul are DATORII faţă de Primărie. Ce le-a cerut edilul Capitalei subalternilor

Embed:

Mai multe proiecte investiționale din municipiul Chișinău ar putea fi ratate, din cauza datoriilor Ministerului Finanțelor față de Primărie. Avertismentul vine din partea șefei Direcției municipale Finanțe, Veronica Herța.

Potrivit datelor Direcției Finanțe, în opt luni ale acestui an, veniturile la bugetul local au fost cu 100 de milioane de lei mai mici faţă de nivelul prevăzut în proiectul Bugetului Capitalei pentru 2015.

"Suma datoriilor înregistrate a Ministerului Finanțelor față de municipiu constituie 163 de milioane. Reieșind din situația în care ne-am pomenit, noi, de fapt, am pregătit un proiect de dispoziție care urmează să vă fie înaintat astăzi pentru a fi semnat. Proiectul de dispoziție cu privire la blocarea temporară a alocațiilor de la bugetul municipal Chișinău pentru 2015", a declarat şefa Direcţie Finanţe a primăriei Capitalei, Veronica Herţa.

În acest sens, primarul Capitalei, Dorin Chirtoacă, le-a cerut subalternilor să cheltuiască banii raţional.

"Nu-i de glumit cu toate încurcăturile astea financiare. Și ceilalți colegi rog să țineți cont, noi ne-am făcut datoria din toate punctele de vedere. Depindem aici de altcineva și este o situație mai complicată", a spus primarul Capitalei.

În 2015, de la Bugetul de Stat urmează să fie transferate către bugetul Primăriei Chişinău peste 1,4 miliarde de lei.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu