Guvernul anunță cu cine s-a întâlnit Maia Sandu în SUA

Premierul Maia Sandu s-a întâlnit, la Washington, cu congresmenii Pete Olson și David Price, copreşedinţi ai Grupului de sprijin politic pentru Republica Moldova din cadrul Congresului SUA.

Prim-ministrul a mulțumit pentru susținerea Grupului, acordată Guvernului de la Chișinău și a menționat importanța sprijinului Republicii Moldova în acțiunile de luptă împotriva corupției și revenirea la procesele democratice. Totodată, Maia Sandu a dat asigurări că executivul de la Chișinău este determinat să restabilească democrația în țară.

Congresmenul David Price a declarat că Statele Unite ale Americii vor continua să susțină Moldova și că e nevoie să se demonstreze că s-au făcut progrese vizibile în domeniul democratizării, iar alegerile locale din octombrie trebuie să fie libere și corecte.

De asemenea, Maia Sandu a cerut sprijinul Statelor Unite ale Americii în investigarea fraudei bancare și susținere pentru mass-media independentă din Republica Moldova.

Un subiect aparte al discuțiilor a vizat problemele teritoriale ale Republicii Moldova. În acest context, Prim-ministrul a apreciat sprijinul constant al SUA privind retragerea trupelor rusești de pe teritoriul Republicii Moldova. 

Amintim că Maia Sandu trebuia, conform agendei, să aibă o întrevedere şi cu secretarul de Stat al SUA, Michael Pompeo, însă aceasta nu a avut loc. Michael Pompeo se afla în aceste zile în Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite, este indicat pe pagina Departamentului de Stat al SUA.

Solicitaţi de Publika.MD, reprezentanţii Guvernului nu au infirmat nici nu au confirmat aceste informaţii. Ieri, aceştia au spus că vor reveni cu un răspuns, însă încă nu l-am primit.

Citeşte şi: Premierul Maia Sandu, IGNORATĂ de secretarul de Stat al SUA, Michael Pompeo?

Amintim că aceasta este a doua întrevedere ratată a Maiei Sandu cu Michael Pompeo. Iniţial, vizita premierului peste ocean era programată pentru zilele de 31 august - 4 septembrie. Însă, în ziua în care o delgaţie condusă de prim-ministru trebuia să zboare în SUA, Guvernul anunţase amânare vizitei. Motivul invocat a fost agenda Secretarului de Stat al SUA, Mike Pompeo. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu