Guvernul alocă un milion de lei pentru organizarea Campionatelor Europene de Haltere

Embed:

Guvernul Republicii Moldova va aloca un milion de lei pentru organizarea Campionatelor Europene de Haltere rezervat sportivilor până la 20 şi 23 de ani. Competițiile de asemenea amploare vor avea loc în premieră la Chişinău în luna septembrie a anului 2019. 

"În mare parte cheltuielile vor fi suportate de Federaţia Europeană de Haltere, inclusiv şi de părţile participante. Contribuţia Republicii Moldova urmează să fie repartizată pe mai multe componente. Cum de exemplu ar fi transportul intern."

Competiţia se va desfăşura la Sala Polivalentă, unde se dispută competiţii din mai multe genuri de sport, precum ar fi atletismul, boxul sau K-1.

"Avem mai multe neajunsuri stabilite şi care au fost sesizate de misiunea de monotorizare. MUSCA Pentru anul acesta avem preconizate anumite resurse financiare pentru Manej Arena. Anii următori la fel o să preconizăm în măsura în care această instituţie să corespundă nivelului de organizare a Campionatului European."

Potrivit Ministrului Tineretului şi Sportului Victor Zubcu, Campionatele Europene de Haltere vor da un imbold dezvoltării acestui gen de sport în ţara noastră:

"Aceste probleme în lanţ care au fost pe dopaj au creat o zona de disconfort destul de vizibilă. Noi avem nevoie de acest campionat pentru a ridica nu doar moralul federaţiei, sportivilor şi antrenorilor, dar şi pentru a ridica moralul cetăţenilor noştri. Această ramură de sport aduce cele mai multe puncte pe rezultate sportive."

În competiţiile de la Chişinău vor lupta pentru medalii aproximativ 350 de halterofili din 38 de ţări.

 

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu