Guvernul a declarat 23 august ZI DE DOLIU. Doi reprezentanţi ai Cabinetului de Miniştri s-au abţinut de la vot

23 august a fost declarată de Guvern Ziua comemorării victimelor tuturor regimurilor totalitare și autoritare. Totodată, 23 august 2019 va fi o zi de doliu. Un proiect de hotărâre a fost aprobat de Cabinetul de miniştri. Başcanul Găgăuziei Irina Vlah, dar şi Ministrul Apărării Pavel Voicu s-au abţinut de la votarea acestui proiect. 

Potrivit documentului, în ziua de 23 august 2019, în toate localitățile, precum și în misiunile diplomatice și consulare ale Republicii Moldova de peste hotare va fi arborat în bernă drapelul de stat.

La ora 10.00, în semn de comemorare a victimelor tuturor regimurilor totalitare și autoritare, indiferent de ideologie, Guvernul și autoritățile publice vor păstra un moment de reculegere. Autoritățile administrației publice centrale și locale vor organiza activități pentru marcarea acestui eveniment, în limitele alocațiilor bugetare.

Totodată, se recomandă autorităților publice, întreprinderilor și organizațiilor să renunțe în aceste zile la desfășurarea acțiunilor distractive cu caracter de masă, "Compania Teleradio-Moldova" trebuie să asigure difuzarea în cadrul emisiunilor radiofonice și televizate a materialelor consacrate evenimentului respectiv, cu anunțarea unui moment de reculegere în memoria victimelor tuturor regimurilor totalitare și autoritare la 23 august, ora 20:00. 

PUBLIKA.MD aminteşte că ziua de 23 august a devenit subiect de ceartă dintre premierul Maia Sandu şi şeful statului Igor Dodon. Cel din urmă a anunţat că în perioada 23-25 august va organiza acțiuni dedicate aniversării a 75-a a eliberării Moldovei de fascism.

Lasă un comentariu