Guvernul a decis introducerea impozitului unic în agricultură

Embed:

În ultima şedinţă de până la depunerea demisiei, Guvernul a aprobat peste 50 de acte normative. Printre decizii figurează şi introducerea impozitului unic în agricultură.

Ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Vasile Bumacov, spune că proiectul cu privire la introducerea impozitului unic în agricultură a fost discutat cu fermierii timp de mai bine de un an.

"Deci, impozitul consolidat va fi plătit în dependenţă de bonitatea, calitatea terenului agricol. În Republica Moldova, media este 64, aşa cum se spune bal hectar sau grad hectar. Iată această valoare este înmulţită cu 3,1 lei şi se obţine cât agricultorul trebuie să plătească impozit la fiecare hectar", a menţionat Bumacov.

În prezent, fermierii plătesc nouă taxe şi impozite. Impozitul unic va substitui şase din ele. Este vorba despre impozitul pe venit, impozitul funciar şi impozitul pe imobil. De asemenea, impozitul unic va substitui taxa pentru apă, taxa pentru drumuri şi cea pentru amenajarea teritoriului.

Pe lângă acest impozit unic, fermierii vor trebui să plătească TVA, precum şi contribuţiile în fondul asigurărilor sociale şi prima de asigurare medicală.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu