Guvernul a chemat în judecată Avia Invest pentru a anula contractul de concesiune a Aeroportului Chișinău

Embed:

Guvernul cheamă în judecată compania Avia Invest pentru a anula contractul de concesiune a activelor Aeroportului Internațional Chișinău. Anunţul a fost făcut de premierul Maia Sandu pe Facebook. Potrivit şefului executivului, contractul semnat în 2013 este unul abuziv şi în detrimentul interesului statului.

Serviciul de presă al companiei a declarat că nu comentează deocamdată anunţul Maiei Sandu.

Aeroportul Internaţional Chişinău a fost concesionat în noiembrie 2013 de către compania Avia Invest, controlată de Ilan Șor. Recent, însă, firma a fost vândută familiei de bancheri Rothschild. Tranzacția a avut loc chiar dacă Procuratura Generală a declarat că este imposibilă, pentru că a fost pus sechestru pe acțiunile companiei.

Recent, Avia Invest a anunțat într-un comunicat de presă că tranzacția a avut loc datorită implicării, inclusiv, a ministrului Economiei și Infrastructurii, Vadim Brînzan, și a premierului Maia Sandu.

În toţi aceşti ani compania a investit în infrastructura aerogării peste 88 de milioane de euro şi a transferat în bugetul de stat impozite de aproape 600 de mii de lei.

Prognozele arată că în 2019 numărul pasagerilor care vor trece prin aeroport într-un singur an va depăşi, în premieră, cifra de trei milioane, după ce în 2018 numărul travesărilor a fost de 2,8 milioane.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu