Guvernul a aprobat mai multe modificări la Codul Penal. Determinarea la sinucidere va fi pedepsită mai dur

Embed:

Determinarea la sinucidere va fi pedepsită mai dur. Guvernul a aprobat modificările la Codul Penal care prevăd că în acest caz cei vinovaţi risca până la 12 ani de închisoare.

În prezent, legislaţia prevede pentru aceasta crimă până la şase ani de puşcărie. Alte modificări se referă la introducerea pedepsei penale pentru cruzimea faţă de animale. Potrivit proiectului, aceste acţiuni ar putea fi pedepsite cu o amendă de până la 68 de mii de lei sau cu închisoare de până la trei ani.

De asemenea, se înăspresc sancţiunile pentru cei care vor transmite obiecte şi substanţe interzise deţinuţilor. Potrivit proiectului, aceste acţiuni vor fi pedepsite cu o amendă de până la 50 de mii de lei sau cu puşcărie de până la şase ani.

"Se pedepseşte penal şi se sporeşte gradul de responsabilitate pentru cei care pot introduce obiecte interzise în instituţiile penitenciare. Asta se referă şi la cei care introduc, cât şi la cei care primesc sau cei care sunt obligaţi să-i protejeze", a spus Victoria Iftodi,  ministru al Justiţiei.

Proiectul urmează să fie examinat şi de Parlament.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu