Guvernul a aprobat lista membrilor desemnaţi în comisia moldo-ucraineană privind evaluarea problemelor ecosistemului râului Nistru

Embed:

Guvernul a aprobat lista celor 19 membri desemnaţi în comisia moldo-ucraineană privind evaluarea problemelor ecosistemului râului Nistru.

"Am reuşit să avansăm foarte mult în negocierea unui acord de funcţionare a complexului hidroenergetic nistrean. Chiar dacă nu am declarat public, pe parcursul a doi ani şi jumătate deja acest subiect este unul cheie cu care ne întâlnim. Există grupuri de lucru", a declarat premierul Pavel Filip.

În iulie 2016, guvernul ucrainean a adoptat un program național de dezvoltare privind construcţia a şase hidrocentrale pe cursul superior al râului Nistru. Acest lucru a trezit îngrijorarea mai multor organizaţii de mediu. Pavel Filip a anunţat însă, ulterior, că autorităţile de la Chişinău nu vor admite poluarea apei în râu şi va apela la experții Comisiei Europene care să analizeze impactul hidrocentralelor asupra ecosistemului râului Nistru.

PUBLIKA.MD menţionează că iniţiativa Ucrainei de a construi noi hidrocentrale pe cursul superior al fluviului a fost abordată la Kiev de premierul Pavel Filip şi omologul său, Volodimir Groisman. Şeful executivului, care joi s-a aflat într-o vizită la Kiev, a dat asigurări că nicio acţiune a ţării vecine nu va fi întreprinsă fără acordul prealabil al Chişinăului. 

Citeşte şi: Filip, despre ecosistemul Nistrului: Ucraina a dat asigurări că nu se va întâmpla nimic care va duce la înrăutăţirea condiţiilor râului

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu