Guvernul a abrogat Hotărârea privind concesionarea aeroportului. Ce va urma (VIDEO)

Embed:

Ministerul Justiției va merge în judecată, în următoarele zile, pentru a cere anularea contractului de concesionare a Aeroportului. Anunţul a fost făcut de premierul Maia Sandu.

Astăzi, membrii Cabinetului de Miniştri au anulat hotărârea de Guvern din 2013, prin care compania "Avia Invest" a fost declarată câştigătoarea concursului de concesionare a aeroportului. Guvernul Sandu a mai abrogat alte trei decizii care se referă la inițierea parteneriatului public-privat şi concesionarea activelor.

Premierul Maia Sandu a declarat după ședință că abrogarea nu are efect retroactiv.

"Ministerul Justiției lucrează la acest dosar cu care o să meargă în următoarele zile în instanță pentru a cere anularea contractului de concesionare. Până să vină o decizie a instanței, contractul rămâne în vigoare", a declarat prim-ministrul, Maia Sandu. 

Aeroportul Internaţional Chişinău a fost concesionat în noiembrie 2013 de către compania Avia Invest, controlată de  Ilan Șor. Recent, firma a fost vândută familiei de bancheri Rothschild. Tranzacția a avut loc chiar dacă  Procuratura Generală a declarat că este imposibilă, pentru că a fost pus sechestru pe acțiunile companiei.

Recent, Avia Invest a anunțat într-un comunicat de presă că tranzacția a avut loc datorită implicării, inclusiv,  a ministrului Economiei și Infrastructurii, Vadim Brînzan, și a premierului Maia Sandu. Fostul premier Ion Sturza, fostul preşedinte Vladimir Voronin şi omul de afaceri  Viorel Ţopa au cerut demisia lui Brînzan, nemulţumiţi de modul în care acesta gestionează situaţia din jurul aeroportului.

Lasă un comentariu