Guvernarea, încurajată de colegii din Vest. Ce a declarat europarlamentarul Andi Cristea

Embed:
Guvernul Filip a realizat reforme care au avansat deja și produc rezultate. Este convingerea oficialilor români prezenți la prima Conferință interparlamentară pe probleme de securitate: Georgia, Moldova și Ucraina. Senatorul de la Bucureşti Titus Corlățean a menționat că în ultimii doi ani Moldova a atestat o creștere economică și au fost realizate o serie de reforme, lucru posibil datorită stabilității politice.

"E important pentru noi să avem un partener proeuropean în continuare şi inclusiv după alegerile legislative după toamna acestui an fiindcă proiectul european al Republicii Moldova trebuie să meargă mai departe şi asta este speranţa pe care noi o exprimăm ca alegerile următoare să ofere un Guvern, o coaliţie probabil care să meargă mai departe în direcţia Uniunii Europene", a spus senatorul român, Titus Corlăţean.

La rândul său, europarlamentarul Andi Cristea a declarat că procesul integrării Moldovei în Uniunea Europeană este doar o chestiune de timp.

"Sunt convins că e o chestiune de timp până când vom putea vorbi de extinderea Uniunii Europene în est. Este esenţial ca seriozitatea de care Guvernul Filip a dat dovadă şi care a fost confirmată prin concluziile Consiliului adoptate luni la începutul acestei săptămâni, această seriozitate să continuie şi este esenţial ca după alegerile parlamentare să existe o majoritate proeuropeană", a spus europarlamentarul, Andi Cristea.

Oficialii români și-au exprimat convingerea că drumul european al Moldovei va continua și le-a urat colegilor din Partidul Democrat succes în alegerile locale noi și parlamentare.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu