Guţu, despre decizia CC privind limba oficială a ţării: S-a făcut dreptate limbii române

Embed:

Deputatul liberal-reformator Ana Guţu salută decizia Curţii Constituţionale, care declară că limba de stat a Moldovei este cea română. Aceasta susţine că, astăzi, s-a recunoscut primordialitatea documentului politic fondator al statului Republica Moldova.

"S-a făcut dreptate în ceea ce priveşte constituţionalitatea normei lingvistice. S-a recunoscut faptul că denumirea corectă este limba română, ceea ce e scris în Declaraţia de Independenţă. Considerăm că s-a făcut dreptate limbii române, era nevoie să se pronunţe Curtea Constituţională, deoarece în acest sens lipsea opinia juridică", a menţionat deputatul liberal-reformator.

Totodată, Guţu a spus că: "Vor continua fenomenele de exploatare a limbii în scopul politicii, însă, după decizia de azi vom avea libertatea să utilizăm sintgama de limbă română. Sper pe viitor să nu mai avem nicio referinţă şi nicio învinuire care să vină din partea opoziţiei şi a altor cetăţeni în cea ce priveşte denumirea limbii de stat", a punctat Ana Guţu.

Publika.md aminteşte că astăzi Curtea Constituţională a examinat două sesizări privind interpretarea articolului 13 din Legea Supremă, care se referă la limba oficială a ţării. Astfel, s-a decis că limba de stat a Moldovei este cea indicată în Declaraţia de Independenţă - româna.

 

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu