Gustar 2017 a înregistrat un nou RECORD: peste 15.000 de oaspeţi au venit la festival

Embed:

Cea de-a șaptea ediție a festivalului Gustar a luat sfârșit, iar noi deja visăm să venim la următoarea! Zilele de 19 și 20 august au fost cele mai fierbinți din acest an, - și un weekend extraordinar.

S-au odihnit din plin, au participat la jocuri distractive, s-au plimbat și au dansat, iar în seara fiecărei zile de festival mai și cântau în unison cu artiștii preferați.

Cei care au dorit să se plimbe mai mult pe stâncile Orheiului Vechi și să admire răsăritul soarelui au venit la festival încă de vineri. Pentru ei a fost organizat un concert acustic pe scena mică, în cadrul căruia au evoluat artiști tineri, dar promițători Mark Stam, 7 Klase и DJ Anderson.

Dimineața zilei de sâmbătă i-a întâmpinat pe oaspeții noștri cu soare arzător, sesiune de yoga pe vârful stâncilor și cu o mulțime de master-class-uri interesante. Pe parcursul zilei oaspeții noștri au avut parte de griji plăcute: la ce master-class-uri să mai participe, unde să meargă și ce să mai vadă, ce să mai încerce să facă. Fiecare și-a găsit ocupație pe plac: cineva a mers într-o excursie captivantă pe urmele geto-dacilor, cineva a savurat priveliștea și stâncile minunate, care din zona de relaxare se vedeam ca în palmă, sau a participat la un master-class de percuție, iar celor mai curajoși nu le-a fost frică să împuște din arc și să urce pe un perete de alpinism de șapte metri.

O parte cu adevărat importantă a fost zona organizată de partenerul festivalului Biroul Relații cu Diaspora, unde reprezentanții diasporei au servit oaspeții și au împărtășit cu ei obiceiurile și tradițiile culturii țărilor, care au devenit pentru ei o a doua casă. Astfel, mulți dintre noi au putut să guste din bunătățile bucătăriei asiatice și georgiene, cafea libaneză sau vin portughez select.

S-au găsit mulți doritori de a admira de aproape cerul nocturn și la telescoapele instalate pe teritoriu s-au format cozi uriașe.

Seara a întâmpinat oaspeții festivalului la scena mare, unde Via Dacă ne-a cucerit pe toți cu doinele lor, unde am făcut cunoștință cu un stil muzical nou, datorită trupei din SUA - Freedom Boombox, unde am dansat sirtaki pe ritmurile balcanice incendiare ale trupei Koza Mostra. Și în sfârșit au ieșit în scenă cei, pe care i-am așteptat atât de mult - tinerii exotici din trupa N.O.H.A. - atunci s-a început discoteca adevărată sub cerul înstelat!

În prima parte unei noi zile, toți oamenii de pe teritoriu împărtășeau impresiile din ziua precedentă și se întrebau ce alte surprize le-au mai pregătit organizatorii Gustarului? Încărcându-și bateriile telefoanelor mobile, savurând cafeaua de dimineață sau zeama, sau pur și simplu plimbându-se pe teritoriul încă semipustiu al festivalului, oamenii îmi aminteau și așteptau cu nerăbdare o nouă zi, plină de impresii plăcute.

Deși era încă foarte devreme, s-au găsit mulți doritori de a juca frisbee, să escaladeze peretele de alpinism sau să-și încerce puterile la o sesiune de acroyoga. Mai aproape de ora amiezii oaspeții au pornit la o nouă excursie pe urmele Hoardei de Aur, la master-class de confecționare a genților eco din maiouri vechi, sau să-și pune la încercare talentul actoricesc la un teatru de improvizație. Copiilor le-a fost interesant să petreacă timpul la master-class-uri captivante împreună cu părinții lor, iar dragonul Gustar a apărut în sute de poze ale oaspeților noștri.

Concertul de seară a întrecut toate așteptările! Timp de o oră publicul a făcut cunoștință cu hiturile tinerilor și talentaților The Motans, au cântat în limbile rusă și română împreună cu trupa Spitalul de Urgență și au dansat pe hiturile nemuritoare semnate de Zdob și Zdub.

Pe final, Lou Bega a cucerit inimile tuturor spectatorilor, chiar și a celor care încă nu s-au născut atunci când a avut loc premiera celei mai populare piese ale sale.

După concert oaspeții s-au grăbit acasă, pentru ca să reușească să se odihnească înainte de o nouă săptămână de lucru și să publice pe rețelele de socializare toate fotografiile făcute timp de două zile: cu stâncile, cu trupele preferate, cu dragonul Gustar, și, în sfârșit, sute de selfie-uri cu fețele fericite ale prietenilor, pentru că anume pentru impresiile strălucitoare și momentele fericite, petrecute în locul legendar, este faimos festivalul Gustar.

Ne vedem la Gustar 2018!

Organizatori: SensMusic și Agenția de comunicare “PRofile Events”

Partener General: Sudzucker Moldova

În parteneriat cu Biroul Relatii cu Diaspora

Partener: Moldtelecom

Parteneri: Lukoil Moldova, Efes Vitanta Moldova, TopShop, Umbrela Studio și SkyLed

Suport juridic: Efrim Roșca & Asociații

Partener media general: Canal2

Parteneri media: TV8, Busuioc TV, Diez.md, Realitatea.md, Realitatea Live, Zugo.md, Moldova.org, Allmoldova.md, Locals.md, Agora.md, Unimedia.info, Noi.md, Madein.md, Muz FM,  Maestro FM și StandArt.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu