Gurin promite depolitizarea Procuraturii Generale

Embed:

Politicienii încearcă să ţină sub control Procuratura Generală, pentru a influenţa anumite lucruri, susţine procurorul general, Corneliu Gurin. Mai mult, acesta menţionează că presiunea politică este cea care afectează cel mai mult activitatea procurorilor. Totuşi, Gurin promite depolitizarea instituţiei.

"În această perioadă s-a văzut interesul politic major pentru această funcţie, s-a observat dorinţa de a influenţa lucrurile şi cea de a se implica în activitaea procurorilor de rând. Tot ceea se întâmplă în politică are menirea de a influenţa activitatea organelor de drept", a declarat procurorul general, Corneliu Gurin.

În acest context, Corneliu Gurin a menţionat că, totuşi, optează pentru reformarea şi depolitizarea instituţiei.

"Nu-mi pun scopul să lupt, dar să apăr. Nu am de gând să mă bat cu cineva. Este timpul să mergem înainte şi trebuie să demarăm o parte din acţiunile deja trasate. Îmi voi face datoria, indiferent de ce va urma. Am constatat că pe interior există dorinţă de modernizare a Procuraturii şi că instituţia nu este închisă la reforme. Dorim să ţinem instituţia cât mai departe de politicieni şi să redăm oamenilor încrederea în Procuratură", a precizat procurorul general.

Publika.md aminteşte că Corneliu Gurin a fost numit în funcţia de procuror general. Iar în cadrul şedinţei Parlamentului de pe 3 mai, deputaţii PLDM şi PCRM au abrogat decizia de numire în funcţie a lui Corneliu Gurin. Ieri, Curtea Constituţională a declarat neconstituţională revocarea lui Corneliu Gurin din funcţia de procuror general.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu