Guma: Mi-au făcut-o binevoitorii din Moldova. Sunt nevinovat şi voi ataca hotărârea la CEDO

Embed:

Deputatul Partidului Democrat Valeriu Guma se consideră nevinovat şi spune că decizia instanţei din România este nejustificată. Reacţia vine după ce astăzi, Tribunalul de la București, l-a condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare. Declaraţiile au fost făcute în exclusivitate pentru Publika TV.

"Decizia Tribunalului este o surpriză pentru mine. E o istorie cu barbă. Eu mă consider nevinovat şi nu mă tem de nimic", a menţionat democratul.

Mai mult, Valeriu Guma crede că hotărârea instanţei din România a fost influenţată de forţele politice din Moldova. "Picioarele se trag de aici, de la noi. S-au găsit binevoitori, care au făcut o faptă bună nu doar pentru mine, dar şi pentru familia mea. Nu aş vrea să cred că acest lucru ar fi folosit pentru a bate în PD. Este chestiunea mea privată", a subliniat deputatul PD.

De asemenea, parlamentarul a anunţat că va ataca în instanţă hotărârea Tribunalului de la București. "Am totală încrederea că până la sfârşit, voi găsi dreptatea şi voi fi achitat. Voi ataca această decizie la CEDO, am pregătit şi materiale", a declarat Valeriu Guma.

Amintim că astăzi, Tribunalul de la Bucureşti l-a condamnat pe deputatul Partidului Democrat Valeriu Guma la doi ani de închisoare cu suspendare. Parlamentarul este condamnat într-un dosar în care procurorii Direcţia Naţională Anticorupţie a României îl acuză de cumpărare de influenţă şi complicitate la luare şi dare de mită, însă decizia nu este definitivă.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu