Gubarev: Moscova nu poate să ajute nici Chişinăul şi nici Tiraspolul

Embed:

Moscova nu poate să ajute nici Chişinăul, nici Tiraspolul în soluţionarea diferendului transnistrean. Declaraţia aparţine ambasadorului cu misiuni speciale al MAE rus, Serghei Gubarev, şi a fost făcută pentru Agenţia "Interfax". Diplomatul a mai spus că nu există un plan concret de reglementare în format "5+2".

"În prezent, poziţiile de principiu ale părţilor sunt aproximativ la aceeaşi etapă, ca şi la începutul conflictului şi nu poate fi vorba de un "traseu" convenit asupra reglementării", a declarat Gubarev.

Potrivit ambasadorului, soluţia reglementării diferendului transnistrean nu o deţin nici mediatorii şi nici observatorii, participanţi în formatul de consultăr.

"Ei pot doar să contribuie la implementarea acordurilor ce vor fi încheiate între cele două maluri ale Nistrului", crede ambasadorul cu misiuni speciale al MAE rus, Serghei Gubarev.

Declaraţiile au fost făcute la finalul rundei de consultări, desfăşurată la Moscova la începutul săptămânii. Consultările au fost un eşec pentru Chişinău, care spera să reia negocierile oficiale cu Tiraspolul.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu